אחת הדילמות הגדולות ביותר בכל הקשור להזמנת שרותי קייטרינג לאירוע הוא האם בוחרים בקייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי לאירוע. מדובר בדבר הבסיסי ביותר לפני בחירת חברת קייטרינג ותפריט לאירוע אבל יש עוד בחירות שכדאי לקחת בחשבון.
לפני כל אירוע שיש בו צורך להזמנת שירותי קייטרינג, המארגנים מתלבטים בין בחירת סוג המזון שיוגש באירוע. הדילמה היא בין קייטרינג חלבי ובין קייטרינג בשרי. משם ממשיכים הלאה. היום יש עוד סוגי קייטרינג שמעורבים בעניין וכבר לא פשוט כל כך לבנות תפריט של קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים כאחד.
מה ההבדל בין תפריט חלבי ובשרי?
ההבדל הבסיסי בין תפריט קייטרינג בשרי ובין תפריט קייטרינג חלבי הוא בהרכב המנות כמובן. אי אפשר לערבב בישראל בין בשר וחלב ולכן הבחירה היא רק באחת האפשרויות הללו.
- קייטרינג בשרי – קייטרינג מהסוג הזה מתאים כמובן לכל אירוע אך נפוץ יותר באירועים גדולים יחסית או אירועים בהם יש צורך "להשביע" את האורחים ולא רק להגיש להם מנות מזון כחלק נילווה לאירוע עצמו. לרוב מדובר על קייטרינג בשרי לחתונות, בר מצוות, מסיבות רווקים, שבת חתן או אירועי חברה וערבי גיבוש. המגוון עצמו נע בין מנות בשר נפוצות כמו קבב, שניצל, נקניקיות ופרגיות, בין מנות פינגר פודס שמוגשות בצלוחיות קטנות, מנות של דוכני מזון כמו דוכן שווארמה או דוכן מוקפצים ועד לשירותי קייטרינג אסאדו וכדומה שהם על טהרת נתחי בשר איכותיים מסוגים שונים.
- קייטרינג חלבי – סוג זה מתאים לרוב לאירועים קטנים יותר. זאת יכולה להיות חתונה קטנה יחסית, בר מצווה או בת מצווה, שבת חתן או בירת מילה. המנות מוגשות בקשת טעמים רחבה שרובה על טהרת המטבח האיטלקי בד"כ עם מנות של פסטות בטעמים שונים, פיצות עם מגוון תוספות לבחירה, סלטים מסוגים כאלו ואחרים, פשטידות, מרקים, כריכונים וכדומה. קייטרינג חלבי מתאים גם לאירועי בוטיק ביתיים לחגיגת יום נישואין או יום הולדת כשהמזון שמוגש אמור להשביע אבל הוא רק חלק ממהות האירוע ולא חלק מרכזי בו.
מה יש לקחת בחשבון מעבר לבחירה בין בשרי וחלבי?
המזון שמוגש באירועים בישראל הוא כשר. זאת הסיבה להפרדה בין חלבי ובשרי (אלא אם המארגנים והאורחים בוחרים במודע בתפריט לא כשר). לכן, באירועים רבים בארץ יש לקחת בחשבון שיש מי שאוכלים כשר אבל רק גלאט כשר ולבקש שלפחות 5-10 אחוז מהמנות יהיו גלאט כשר אם הדבר אפשרי. בדרך זאת מכבדים את האורחים שהדבר קריטי עבורם.
בנוסף לחלק הדתי יש גם טרנד הולך וגודל בעשור האחרון של אנשים הבוחרים במזון טבעוני כאורח חיים ולא יאכלו כמעט שום דבר שיש בו רכיבים שאינם עומדים בקריטריונים הללו. זאת הסיבה שכיום נהוג להזמין כ 10 אחוז מהמנות בכל אירוע על בסיס תפריט טבעוני. בחירה בתפריט שלא כולל מנות שכאלו ישאיר את האורחים הללו פחות מרוצים והם לא יוכלו לקחת חלק מלא בחגיגת האירוע שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג לאירועים אשר מציעים שירותי קייטרינג בתל אביב לאירועים פרטיים או עסקיים. אם אתם מחפשים קייטרינג לאירועים פרטיים או קייטרינג לאירועים עסקיים – נדב קייטרינג הוא הכתובת!