בעלי עסקים אשר רוצים ליצור נוכחות ברשת האינטרנט נדרשים לרכוש דומיין (כתובת האתר, לדוגמא Walla.co.il) וחבילת אחסון אתרים. לעיתים קרובות, ניתן למצוא חברות אחסון אתרים אשר מציעות אחסון אתרים ללא הגבלה במחירים נמוכים של 1$-5$ לחודש, אך האם הם עומדים בציפיות בעל העסק?
יצאנו לבדוק ביחד עם צחי בנגיאת, מנכ"ל חברת הוסט סנטר, האם יש אמת בפרסומים של אותן חברות אחסון בינלאומיות או שאולי יש פה קאטצ'.
אחסון אתרים ללא הגבלה – האם יש כזה דבר?
כמעט כל חברת אחסון אתרים בחו"ל מציעה שטח אחסון בלתי מוגבל, אך מבלי לוגית מדובר בהצהרה לא הגיונית בעליל. הסיבה לכך, היא שכל שרת אחסון מוגבל בשטח האחסון שהוא יכול לספק לאתרים שמקושרים לו.
על פי צחי בנגיאת, מנכ"ל חברת הוסט סנטר אשר מעניקה שירותי אחסון אתרים לעסקים ואנשים פרטיים בישראל, מדובר בגימיק שיווקי ולא יותר מכך. חברת האחסון מעוניינת להציע הצעה בלתי הגיונית בעליל על מנת למשוך את תשומת הלב של הלקוח ולסגור מכירה מהירה – לאחר מכן, אם הלקוח משתמש ביותר מידי משאבים, חברת האחסון תחסום את הפעילות שלו.
אז מהו שטח האחסון האמיתי שניתן לקבל במסגרת "אחסון אתרים ללא הגבלה"?
על פי צחי בנגיאת, חברות האחסון הבינלאומיות מנסחות תנאי שימוש (TOS) אשר מגבילות את המשתמש ל"שימוש הוגן", כאשר ישנה הפרה של הסכם השימוש המקורי החברה "חוסמת" את אתר הלקוח לאלתר ומונעת מהגולשים גישה לקבצים של האתר (תמונות, וידאו, טקסט, קוד וכדומה).
לדוגמא, אחת החברות אשר מציעות אחסון אתרים ללא הגבלה היא חברת HOSTGATOR הפופולרית, אך בתנאי השימוש שלה ניתן לראות כי אם הלקוח מגיע למכסה של 250,000 קבצים (Inodes) – החברה רשאית להשהות ולחסום את הגישה לחשבון האחסון של הלקוח.
לסיכום, כפי שניתן להבין את דבר כזה "אחסון אתרים ללא הגבלה" מהסיבה הפשוטה שלכל שטח אחסון (הארד דיסק) ישנה מגבלה פיזית בדומה למחשב השולחני/הנייד שלך. "אחסון אתרים ללא הגבלה" היא הצהרה ריקה מתוכן אשר לעיתים קרובות נזרקת לחלל האוויר על מנת לעודד רכישה מצד לקוחות פרטיים ועסקיים אשר לא מבינים מספיק בתחום הטכנולוגי.