משבר הקורונה העולמי טומן בחובו לא מעט אתגרים בריאותיים (גוף ונפש), כלכליים וחברתיים אשר משותפים לכלל מדינות העולם.
בשבוע האחרון הוכרז על יום האקתון העולמי (World Hackathon Day) אשר נועד למצוא פתרונות טכנולוגיים להתמודדות עם משבר הקורונה שמשפיע בצורה ישירה על כל אחד מאיתנו. יצאנו לבדוק ביחד עם מארגני הכנס, האם יש סיכוי שמשם תצא הבשורה הגדולה לעולם כולו.
יום האקתון העולמי להתמודדות עם משבר הקורונה
לכל מי שלא מגיע מעולם הטכנולוגיה, האקתון (Hackathon) הוא אירוע יזמות מרתוני אשר עושה שימוש בחוכמת ההמונים בו קבוצות של מפתחים, ממציאים ויזמים מנסים למצוא פתרונות פורצי דרך לבעיות מוגדרות. לרוב, אירועי האקתון (Hackathon) מוגבלים בזמן (24 שעות, 7 ימים וכדומה) והדגש בהם הוא לאו דווקא ליצור מוצר טכנולוגי מוגמר אלא יותר לחנך, לפתח חדשנות מקומית/בינלאומית וליצור קהילה סביב נושא מסוים.
יום האקתון העולמי נועד לעודד אנשים ברחבי העולם ליצור פתרונות לאתגרים ייחודיים אשר נוצרו כתוצאה מהתפשטות וירוס הקורונה (COVID-19) ברחבי העולם.
על פי ניר קוריס אשר מלווה ומייעץ לחברות הייטק ואשר היה ממארגני יום האקתון העולמי (World Hackathon Day), יום האקתון העולמי (World Hackathon Day) הסתיים בהצלחה יתרה כאשר בסיומו חולקו יותר מ – 100,000$ למפתחים, ממציאים ויזמים אשר הצליחו להפגין יזמות, חדשנות וחשיבה מחוץ לקופסא בתחומים של בריאות וכושר, עבודה וכלכלה, חינוך והעצמה, מוזיקה ובידור, תיירות, בנקאות וכספים דיגיטליים, סביבה וקיימות, סולידריות ובני הגיל השלישי.
יום האקתון העולמי (World Hackathon Day) הצליח למשוך גופים מוסדיים ותאגידים שונים בישראל ובעולם אשר העניקו חסות ליום, בין הגופים והתאגידים ניתן למצוא את רשות החדשות של ישראל, עיריית תל אביב-יפו, Microsoft, Vibe, CORCOM, G-CMO, Arvable, MindSpac, ItaliaStartup ועוד.